Забранена е продажбата на алкохол от 22 часа на 14 до 22 часа на 15 ноември.

1635 полицаи на СДВР ще осигуряват реда и спокойствието през изборния ден в столицата, съобщават от МВР. Охраната на секциите започва от 13 часа на 14 ноември. Около 1635 полицейски служители ще осигуряват обществения ред и сигурност в деня на изборите за кмет на столицата на 15 ноември, информират от СДВР. Предприети са всички необходими мерки за охраната на реда и спокойното протичане на кметския вот в 1462 избирателни секции и в Общинската избирателна комисия в зала "Универсиада".

Проведен е подробен инструктаж на охранителния полицейски състав. В СДВР е изграден оперативен щаб за провеждането на кметския вот, осъществени са срещи с кметовете на столичните общини, с представителите на СИК и на Общинската комисия, на които са уточнени всички въпроси по организацията, охраната и провеждането на местните избори.

Със заповед на и.д. столичния кмет е забранена продажбата на алкохол от 22 часа на 14 до 22 часа на 15 ноември. Служителите на СДВР ще извършват щателни проверки по питейните заведения и в търговската мрежа по изпълнението на кметската заповед. Проверки ще се извършат и на всички помещения на СИК от служители на столичната пожарна, КОС-СДВР. Полицейската охрана на тези места започва от 13 часа на 14 ноември. Осигурена е и полицейска охрана и при извозването на бюлетините от СИК до Общинската комисия в зала "Универсиада", както и при изпращането на бюлетините в избирателните секции. Проведени са срещи и с ръководствата на охранителните фирми в столицата, както и с общинска фирма "Егида", уточнени са техните задължения за гарантиране на обществения ред и охраната на обекти в столичния град.