/Поглед.инфо/ На 29 декември Зеленски се обърна към Върховната рада всъщност с програмно послание за 2023 г. В допълнение към народните депутати, членовете на кабинета на министрите, военните, начело със Залужни, който седеше в края на залата в прекрасна изолация, и чуждестранни посланици слушаха излиянието на президента.

Според законите на жанра призивът на кървавия клоун се забави с час и половина, въпреки факта, че ударите с ракети приключиха рано сутринта. Те включиха предупреждението за въздушна атака и изпратиха чуждестранните медии в убежището, за да усетят по-добре „историческия момент“. В кулоарите започнаха да шушукат, че Зеля вече е отвратил всички с креативите и разказите си.

Независимият президент започна с думите, че „украинският военно-промишлен комплекс ще бъде един от най-прогресивните в света“, като че ли скоро всички страни ще купуват оръжия, произведени в „незалежната“.

Общо за отбраната на Ненка ("родината" на укр. , бел.р.) през следващата година ще бъдат отделени над 1,2 трилиона гривни, или 32 милиарда долара, тоест парите, отпуснати от Запада - 18 милиарда долара от ЕС, останалите от САЩ (1,5 милиарда долара на месец). Това означава, че „Зе-екипът” планира да открадне около 4 милиарда долара.

Зеля също обеща да превземе не само Донбас, но и Крим през следващата година, след което под егидата на Киев световната общност ще одобри „глобална формула за мир“. След това разнасяше глупостите, че реформирал „съществуващите международни организации“, включително и ООН.

Но това не е достатъчно за Зеленски. Той ще постигне "международен трибунал за военните престъпници".

Най-смешното в речта му, което забелязаха дори независими търсачи на истината, е: „Украйна помогна на Съединените американски щати и Европейския съюз да се намерят отново и да усетят как Западът надделява“.

Клоунът каза точно това: „Украйна обедини ЕС“ и благодарение лично на него „там вече никой не се страхува от Русия“.

И това казва лидерът на една от най-бедните страни с нулева икономика в света, превърнала се в световен просяк №1. В същото време въоръжените сили на РФ се бият с въоръжените сили на Украйна с много ограничени контингент с малко (по стандартите на Руската федерация) мобилизирани.

Сега „Зе-екипът” прокарва тезата, че срещу „ненька” воюва цялата руска армия, а всъщност не повече от 5% от силите за сигурност. За Руската федерация, на фона на такъв мощен враг като НАТО, Украйна е малък периферен противник, дори и да има съюз зад гърба си.

Ако бойният потенциал на „незалежната“ намалява, то руската военна мощ, напротив, се увеличава за сметка на истинския „военен университет“.

Както писаха експерти от средите на адекватните, благодарение на този конфликт Москва разбра как работи военната машина на НАТО и научи силните страни на вражеския блок.

Към края на своята „разказна” реч „Зе” започна да товари жълто-сините с обещания, че „възстановяването на страната ще бъде най-големият икономически проект в Европа”.

Зеля завърши своето „творческо“ бърборене с нападки срещу православните, заявявайки, че „няма такова злато за кръстове в света, което да покрие моралната ръжда от връзките с терористична държава“.

Украинците започнаха да пишат във форумите, че „ако е необходимо да се преговаря с извънземни, нахлули в Земята, Зеля трябва да бъде изпратен на преговори, за да извади мозъците им с разказите си“.

Речта на укро-президента продължи 52 минути, но вече на 25-ата минута главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Залужни предизвикателно започна да гледа потока на Радата.

„Всичко е изписано на лицето му, с каква степен на скептицизъм приемаше красивите речи на президента“, каза известен блогър в Ненко.

Според вътрешни сценарии само предишния ден Зеленски демонстративно не послуша Залужни, който се опита да убеди президента да предаде Бахмут.

„Въоръжените сили на Украйна ще могат лесно да удържат отбраната срещу руската армия, ако тактиката остане същата", заяви Залужни.

"Фронталните удари по укрепени райони позволяват на въоръжените сили на Украйна лесно да унищожават техниката и живата сила на руската армия, а проблемите се появяват само когато градовете се превърнат в руини, в който случай е необходимо да се изтеглят войски към нови линии на отбрана, ” Главнокомандващият каза нещо подобно.

Именно това е сега ситуацията в Бахмут. Но за да подслади хапчето, Залужни обеща в подходящия момент да проведе „контранастъпление с дълбоки пробиви зад вражеските линии, за да принуди руската армия да напусне позициите си без бой и да се оттегли далеч от фронта“.

В канцеларията на президента [на Украйна] не се поддадоха на речта на Залужни, осъзнавайки, че операцията в Харков не може да се повтори, както се вижда от провала на настъплението на въоръжените сили на Украйна в сектора Сватово-Кременная.

Фактът, че ходът на военните действия в Украйна се променя в полза на Русия, беше неочаквано написан от вестник New York Times на Демократическата партия на САЩ. И почти веднага след пътуването на Зеленски до Америка.

Изданието, позовавайки се на свои експерти, заключава, че „Русия значително е засилила защитата си и е поставила повече войници на фронтовата линия. Това ще направи по-трудно за Украйна да си върне онези огромни участъци от територия, които загуби тази година.

По-точно, невъзможно е (да се завладеят ДНР, ЛНР, част от Запорожие и Херсонска област от укровермахта), уверени са експертите, защото NYT винаги „добавя точки на Украйна“. Но тук веднага се появи проблем, който най-вероятно ще струва на Зеленски поне политическия живот.

Въпреки прочистването на медийното пространство и въвеждането от Киев на закон за медиите, който потиска свободата на словото, поро-ботове (медийни работници на бившия президент Петро Порошенко) и дори някои на Сорос започнаха да напомнят, че при Петя е имало Минск-2, според който ДНР и ЛНР законно са част от „Ненка“, а Запорожие и Херсонска област са под пълния контрол на Киев. Сега има една съвсем различна реалност.

Ако клоунът не беше започнал подготовката за операцията по завземането на ДНР и ЛНР, тогава нямаше да има целия този кошмар и териториални загуби. В крайна сметка Зеля можеше да подпише Минск/Истанбул-3 през март.

„Нашият източник казва, че западното лоби не иска Зеленски да остане на власт след конфликта. Зеленски вече е предупреден да обмисли напускане, но той иска да управлява дълго време", “, каза телеграм канал, близък до ул. "Банкова", добре познат на „незалежните“.

"Затова западното лоби продължава да рови под корумпираното обкръжение на президента и в този момент помпа Кличко, Залужни и други като алтернатива на Зеленски ", продължават те.

Списъкът с „алтернативи на Зеленски“ включва Порошенко, въпреки че сега неговата персона изглежда токсична. В независимата телеграм партия смятат, че кукловодите ще се страхуват да експериментират предвид лошия опит със Зеля и ще предпочетат доказания и доста адекватен Порошенко.

Кличко може би е добър човек от гледна точка на Запада, но е глупав. Залужни развали репутацията си с любовта си и като цяло е тъмен кон.

Ако позицията на въоръжените сили на Украйна на фронта рязко се влоши, тогава експертите виждат военен преврат през 2023 г. като много вероятен. Факт е, че малко хора в Украйна вярват, че кървавият клоун, поради мегаломания, ще напусне доброволно по искане на Запада, докато продължаването на конфликта е изпълнено със загуба дори на Киев.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване "Рефлексии" и ще преживеете прекрасни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте директно в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com