/Поглед.инфо/ Санкциите срещу Русия се решиха от брюкселските бюрократи и европейски елити. Никой не попита хората, европейските народи. Унгария ще е първата. Ще попитаме унгарците съгласни ли са със санкциите.

Това обяви унгарският премиер Виктор Орбан в социалната мрежа Фейсбук, след дълга реч в парламента на Будапеща.

Според Орбан бюрократите в Брюксел трябва да разберат, че не е възможно да се залага на карта съдбата на цели национални икономики и милиони граждани.

Време е да говорим откровено с нашите американски приятели, стига да не е твърде късно, категоричен е премиерът, като добавя:

Краят на войната не се вижда, а сметките за енергия рязко растат. В резултат на санкциите европейците обедняха, а Русия не падна на колене. За половин година Русия спечели 158 милиарда евро от увеличаване износа на енергия.

Европа се простреля в крака, вече има много гневни хора. Не е чудно, че ядосан и излъгани хора сменят правителствата на страните, които подкрепят санкциите, заключи унгарският премиер.

Превод: Георги Марков

Orbán Viktor 

10 ч  · 

A bevezetett szankciók Európának is óriási károkat okoznak. Sőt, a háború óta, tehát fél év alatt Oroszország 158 milliárd euró bevételre tett szert a megemelt energiaexportból. Ez fél év alatt több mint Oroszország 2021-es teljes éves exportbevétele. Ráadásul ennek a pénznek a felét, 85 milliárd eurót az Európai Unió országai fizették ki. Nyugodtan kimondhatjuk: a szankciók következtében az európai emberek szegényebbek lettek, Oroszország pedig nem esett térdre. Ez a fegyver visszafelé sült el, a szankciókkal Európa lábon lőtte önmagát.

Brüsszelben, júniusban a bürokraták azt is ígérték, hogy a szankciók elhozzák a háború végét. A háború végét ma sem látjuk, az energiaszámlák pedig az egekbe szöktek. A szankciós energiaárakat az európai vállalkozások nem, vagy csak nagy nehezen tudják kigazdálkodni. Választ várunk, egész Európa választ vár Brüsszeltől arra a kérdésre, hogy meddig fogjuk ezt csinálni. Ha ez így megy tovább, egész Európa belegebed. Ideje erről őszintén beszélni amerikai barátainkkal is. Addig, amíg nem késő.

Európában egyre több a dühös ember. Mi tagadás, mi is azok vagyunk. A brüsszeli bürokratáknak meg kell érteniük, hogy nem lehet egész nemzetgazdaságok és emberek millióinak sorsával hazardírozni. Ez felelőtlenség! A magas energiaszámlákra pedig azt válaszolni, hogy küldjük őket Moszkvába, bántó és sértő nyegleség. Nem csoda, ha a feldühödött és magukat becsapva érző emberek egymás után váltják le a szankciókat támogató országok kormányait.

Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели