/Поглед.инфо/ Хората навсякъде са нетърпеливи да се сбогуват с 2020 г., година, в която животът ни беше преобърнат от луди по власт елити, които използваха пандемията с Ковид-19 като шанс да създадат напълно полицейска държава. Но внимавайте какво си пожелавате!

Годината 2020 доказа, че нещата винаги могат да се влошат. Тя доведе до световна икономическа депресия, пандемия на коронавирус, бунтове в САЩ и безпрецедентно политическо разделение. Може да се каже, че по-голямата част от човечеството е нетърпеливо да затвори книгата, що се отнася до 2020 година.

Но само изготвянето на нов календар не прави нищо за решаването на тези проблеми, които изглежда е сигурно, че достигат точка на прелом.

Човечеството е изтласкано до краен предел с произволни правила, насилствена бедност и задължителна изолация - ще са необходими само една или две искри, за да избухнат нещата.

От непрекъснатите порнографски предавания и излъчвания на страх от страна на медийния естаблишмънт става ясно, че Ковид-19 няма да отиде никъде през следващата година.

Въпреки че все по-голям брой доказателства предполагат, че локдауните и носенето на маски имат малко или никакво влияние върху разпространението на новия коронавирус, правителствата ще поддържат този строг поведенчески контрол, като държат обществеността в ужас достатъчно, за да моли тя за авторитаризъм.

Но тъй като ваксините се разпространяват сред широката общественост, разделението между тези, които се подчиняват на правилата, и дисидентите само ще нараства.

Новините по света прокарват наратива, че "здравни паспорти", снабдени със статуса на ваксинация за Ковид-19 на приносителя, ще бъдат необходими за пътуване, влизане в публични пространства и дори работа в близко бъдеще.

Тези сертификати вече се представят като единственият възможен път за излизане от локдауните, въпреки че ръководителите на Пфайцер и Модерна признаха, че ваксините им вероятно няма да спрат разпространението на коронавируса.

Съответно, тези, които откажат да получат инжекцията, ще бъдат третирани като парии, ще им бъде забранен достъпът до някои публични пространства и ще се казва, че по тяхна вина животът не се е нормализирал, точно както бяха обвинени и тези, които са против маските, известни като "антимаскъри".

Същата армия от Кареновци, която крещи и сочи към всеки, който се осмели да напусне дома си, без да е с покрито лице, ще се радва да започне да записва, гони и тормози хората, които се определят като ваксинационни скептици.

Всеки, който не е развълнуван от идеята да погълне експериментално съединение, чиито производители са били предварително спасени от всякакви съдебни дела, ще бъде считан за враг на държавата, дори отделен от децата си или отстранен от дома си като "риск за здравето" на околните.

Съседите радостно ще се топят едни други за еквивалента на допълнителна шоколадова дажба, което означава, че дори и най-робски послушните хора могат да попаднат в "лагери за превзъзпитаване", защото са имали грешката да раздразнят грешния човек.

Дори тези, които са мълчали за маските и локдауните, страхувайки се да не "правят вълни", едва ли ще предприемат неволно ваксиниране в легнало положение. Почти две трети от американците не се интересуват от приема на ваксината, което означава, че истериците и Каренките могат да срещнат неочаквана съпротива.

В Съединените щати все по-сигурната реалност на президентството на Джо Байдън също вероятно ще изтласка някои хора над ръба. Макар че избраният президент изглежда осъзнава, че да набута цялата си програма в американските гърла наведнъж ще накара страната да се задави.

Въпреки това Джо Байдън и неговият вицепрезидент Камала Харис са направили достатъчно изявления относно разрушаването и отменянето на Първата и Втората поправки на конституцията.

Освен това, те ще работят за превръщането на предградията в мини-градове, пълни със субсидирани от правителството жилища, и приемане на Зелена Нова сделка за въглеводороден контрол. Поради това половината електорат вижда инаугурацията ми като заплаха за собствения си начин на живот.

Слуховете за милиции и други въоръжени групи, ветерани и дори действащи военни, които се изправят срещу предполагаемото комунистическо овладяване на страната, може да изглеждат пресилено, като се има предвид готовността на такива групировки през последната година да позволи на правителството да стъпче такива основни свободи като правото да се препитаваш и изхранваш или дори да напускаш къщата си.

Но все пак идеята, че ще видят как Доналд Тръмп напуска Белия дом, може да е последната капка, която ще прелее чашата на търпението на тези хора.

Тези групи са добре въоръжени и лесно ще унищожат каквото и да е пушечно месо на Антифа, което неолибералните центристи могат да им хвърлят. Също така естаблишмънтът не може задължително да разчита на полицията да го спаси, след като през последните няколко месеца призовава за дефинансиране на правоохранителните органи.

Призивът на президента Тръмп за "диви протести" през януари, заедно с неговия бивш съветник по националната сигурност Майк Флин, който приветства военното положение, бяха тълкувани като зелена светлина да се направи всичко необходимо, за да се държи Белият дом извън ръцете на демократите.

Центристкият естаблишмънт не помага на ситуацията, като обявява поддръжниците на президента Тръмп за по същество подчовеци, с които не си струва да се говори.

Още по-лошо, като популяризират нарочването на всеки, който някога е изразявал "грешните" идеи в социалните медии, от естаблишмънта само предизвикват републиканско негодувание. Колкото по-дълго продължават икономическите лишения и проблеми, толкова по-вероятно е разочарованите американци да решат, че не им остава какво да губят и да се опитат да повлекат няколко типа от естаблишмънта на страната със себе си.

Не че всички, които се противопоставят на Джо Байдън, вярват, че залязващият центрист има планове да установи диктатура на пролетариата, разбира се.

Мнозина се страхуват от използването на лозунга "Изграждане на по-добро", популяризиран от привържениците на бездушното "ново нормално" на човечеството, предполага, че неговата администрация ще бъде отговорна за изпълнението от Съединените американски щати на Големия рестарт на Световния икономически форум, което ще бъде много по-ужасяваща перспектива от някакъв митичен и нереалистичен марксизъм.

Този притеснителен план, който беше разработен от изпълнителния директор на Световния икономически форум Клаус Шваб и котерията от богати финансисти и бизнесмени, има за цел да прекрати частната собственост, телесния интегритет, семейните връзки и други стълбове на западната цивилизация.

В същото време планът е да се пренасочат световните финанси към базираните на блокчейни Централни банкови дигитални валути и да се премахнат валутите.

Излизайки на преден план като злодей от Джеймс Бонд, Клаус Шваб не крие за идващото сливане на хората с технологията, което ще даде възможност на цели нови сфери на индивидуален и социален контрол.

От плана на основателя на Майкрософт Бил Гейтс да покрие земята с шпионски сателити, до усилията на ДАРПА да вкара разузнавателни средства под кожата с "хидрогелни" сензори, които следят жизнените сигнали и прехвърлят данни на облак, глобалната технокрация, която тези олигарси искат, ще промени това какво означава да бъдеш човешко същество.

Това вече ще е черта, а не бъг в техните очи. И докато голямото мнозинство от западното общество изглежда доста неадекватно сега, все пак не е вреоятно хората да седят мирно, докато богатите и силните ги лишават от човечност.

Усмихнатата пропаганда на Световния икономически форумот типа - "добре дошли в 2030 година. Не притежавам нищо. Нямам личен живот. Не бих могъл да съм пощастлив" - може да е надгробния надпис на същия този елит.

Превод: СМ