/Поглед.инфо/ 2022 е година на голяма промяна, която ще продължи и през 2023 г. Трудна година, но необходима за Русия. Това е събуждане от 8-годишно „замразяване“, болезнено и дългоочаквано в същото време. Тя нахлу с бърз "Калибър", превърна се в позиционни битки - но напълно преобърна реалността на целия свят.

2022 година най-накрая е пълен разрив между Русия и Запада, окончателното затваряне на над 30-годишния проект за вграждане на руската държавност в глобализма. Невъзможно е да се надцени такава стъпка - тя е историческа и съдбоносна.

Сега има само един път - изграждането на независима голяма държава. А това означава безкомпромисна борба срещу един жесток хегемон и пренастройване на целия ни живот.

В противен случай „руснако, предай се” – което е недопустимо и за народа, и за националния лидер. Тоталната русофобия на Запада не оставя шанс за мирно бъдеще на който и да е рускоговорящ извън Русия.

2022 е връщането на част от историческите руски земи, Новорусия. Да, не изцяло и многострадално, но все пак завръщане. След Крим-2014 това е нов етап от руската иредента. За съжаление, той никога не е формализиран идеологически, концептуално и художествено - въпреки това обединението на руските земи се състоя. И процесът определено ще продължи.

2022 г. е преоценка на нашата армия, на нейните способности на оперативно ниво на военни действия. Това не намалява силата на цялата руска армия, нашите стратегически възможности, но СВО с фронт от над 800 километра ни принуди да преосмислим действията на земята с акцент върху укрепването на сухопътните сили. В същото време тази година показа правилността на залога върху високоточно управляеми ракети и хиперзвукови оръжия.

2022 година ни накара всички да се замислим кои сме ние (руснаците) и защо живеем (за да се борим със злото). Това е годината на преосмисляне и отрезвяване на руското общество от потребителския релакс. Това е годината на прочистване от откровени предатели и лоши момчета.

2022 година показа истинския смисъл на братството, което не е по кръв, а по дух, истинския смисъл на героизма и смисъла на армията да пази мирно небе. Героите на времето най-накрая се превърнаха в истински герои, воини и защитници, а не в бляскава измет.

Да, не всичко през 2022 г. се получи така, както бихме искали. Тя донесе загуби, рани, смърт, жертви на мнозина - скърбим и се молим за загиналите, благодарим и се гордеем с тези, които се борят! Но тези загуби и жертви не са напразни, те са в името на цялата руска история и в полза на нашите деца.

Подвизите и събитията от 2022 г. ще останат в аналите на Русия като велики и спасителни. Слава Богу, че се случиха тези събития, ледът е разчупен и дойде историческият шанс и сега всичко е в нашите ръце!

 Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване "Рефлексии" и ще преживеете прекрасни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте директно в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com